divendres, 15 de maig del 2009

Nº 025. Excursió i activitat BIOespeleològica a l’avenc de la Febró

El proper dissabte 23 de maig del 2009, pràcticas de Bioespeleologia
Aquesta activitat, organitzada per la nostra Associació, serà conjunta tan pels membres de la mateixa, com pels de l’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i té la finalitat de poder coneixer en directe una fauna d’unes caracteristiques ùniques i extraordinàries i que viu dins d’aquest ambient fosc i humit, propi de les cavitats subterrànies.
Dues vistes de l'esquerda principal
La Febró és un poble situat prop de Prades, Baix Camp, on hi ha un grup d'avencs i coves força peculiar ja que s'hi combinen un conjunt d'esquerdes d'origen tectònic i cavitats d'origen càrstic. Tot plegat forma un complex de cavitats molt original i de fàcil accés.
A la més gran de les esquerdes, de quasi 300 metres de llargada s'hi pot baixar a peu, sense necessitat de cap material tècnic i es va endinsant cap al fons de l'avenc fins portar-nos gairebé a 40 metres sota terra, al fons d'una profunda escletxa d'on surten diverses sales i galeries.
Tot i que no cal cap mena de llanterna per baixar a l'avenc, és recomanable portar algun llum de tipus frontal per explorar les galeries que hi ha al fons de l'esquerda, i per observar la fauna subterrània. Medi de transport: Amb vehícle propi Lloc de trobada: Refugi de La Mussara, Baix Camp, a les 10h 30 min. del dissabte 23 de maig
Esmorzar i Dinar: Es pot encarregar esmorzar i dinar al mateix refugi, però s’hauria de reservar abans. Poseu-vos en contacte via mail amb nosaltres a: biosp@hotmail.com Roba: No cal roba especial, a menys que vulgueu arrossegar-vos per alguna de les galeries. Si voleu recol·lectar fauna soterrània o visitar amb més atenció la cavitat, un xandall vell us anirà prou bé. Itinerari: Des de Tarragona agafar la T-11 direcció Reus, continuant per la N-420, fins a les Borges del Camp, i amb la C-242, arribar a L’Alforja. Passat aquest poble, i poc després d'una pedrera immensa, arribarem al coll de L'Alforja. Agafar en el mateix coll i a ma dreta, la TV-7012, en direcció a L´Arbolí i continuarem fins a la cruïlla de la TV-7012, a ma dreta i senyalitzada com Castillejos. Passat aquest desballestat enclau militar, sortirem a la T-704, i continuant a ma dreta, direcció a Vilaplana i L´Aleixar, trobarem la indicació, a ma dreta, de La Mussara, TV-7093. Agafant aquest darrer desviament, i senyalitzat al costat de la carretera, hi trobarem el refugi, lloc de trobada.
Us hi esperem!