divendres, 20 de juliol del 2012

Nº 134. Noticies dels expedicionaris des del Marroc

Al Marroc ja hi fan feina!

Aquesta nit hem rebut una trucada per telèfon d'en Floren Fadrique des del Marroc. Van iniciar l'expedició el dimarts dia 17 de juliol i ja tenim alguns bons resultats.
 
 Ens explica en Floren:

Desprès d'anar fins Almeria, embarquem en un transbordador que ens porta fins Melilla. La primera destinació de treball ha estat la Daya Chicker, per visitar algunes cavitats i intentar esbrinar un problema de recol·lecció, un possible canvi d'etiquetes d'identificació de material que ha provocat una serie de dubtes en la situació geogràfica d'una de les noves espècies de Trechus que es va descobrir en l'expedició de l'any 2002 (Trechus fadriquei).

Avui (dia 18 de juliol) hem visitat la cova Kef Izoura amb el bon resultat d'haver trobat quatre exemplars de Trechus que s'hauran d'estudiar a la nostra tornada per veure si efectivament són de l'especie fadriquei. 
 Avui mateix hem pogut visitar una segona cavitat: la cova Kef Admam, a la població de Merhraoua, prop de la Daya Chicker. També hem tingut la sort de trobar un Trechus, tot i que només unes restes d'un exemplar mort, però suficient com per poder determinar a quina espècie pertany. És una nova localitat per aquests coleòpters cavernícoles.

Hem conegut un xicot que ens acompanyarà durant tot el viatge. Això de portar un guia és molt necessari quan vas a zones poc poblades i lluny de grans poblacions.

Demà pel matí iniciarem el desplaçament per anar fins El Ksiba, ja en el centre del Marroc, per veure de conèixer alguna nova zona a explorar. Tots tres (a més del Floren hi ha en Carles Fontgivell i en Josep Pastor) estem molt bé i amb moltes ganes de fer coses.



Que tingueu molta sort i un bon viatge!