dijous, 1 de març del 2012

Nº 125. Inauguració de l’exposició Planeta Vida al Museu Blau

El dimarts dia 21 de febrer va tenir lloc la inauguració de l'exposició "Planeta Vida" al Museu de Ciències Naturals (Museu Blau), del Parc Fòrum.

Amb aquesta inauguració, es completen el Present de la Terra i la Biografia de la Terra i també s'obren quatre noves Illes de Ciència, uns espais dedicats a Evolució, Classificació, Comportament animal i La Mediterrània.

A més de la directora del Museu, Anna Omedes, es va comptar amb la presencia del Conseller de Cultura Ferran Mascarell, així com la del Tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana.

NOTA: Aquesta fotografia de la distribució de l'exposició, s'ha reproduït d'un fulletó del museu.

D'aqui a poc temps, el conjunt agrupat dels tres museus: Ciències Naturals; Geologia i Botànic, amb seu al Museu Blau, s'anomenarà Museu Nacional de Ciències Naturals. Hi ha molts bons propòsits d'aconseguir dins del modern recinte, una comunió entre exposició de material i tasques de recerca, i també havent creat entre altres el Niu de Ciència, un espai per a famílies amb nens petits que promou i fa gaudir de la ciència tot jugant. No hem d'oblidar que el futur seran els infants d'ara.

Nosaltres, amants de la vida subterrània, hem pogut gaudir de la presència d'una nova mostra de coleòpters cavernícoles dins d'una de les noves Illes de Ciència, més concretament la d'Evolució (illa i-1). Ara ja hi ha dos llocs en que es pot veure fauna hipogea i a més un d'ells, la vitrina nº 9 en que es passa de manera ininterrompuda un audiovisual sobre biospeleologia, també conté algun material d'exploració.

Per cert, l'assistència va ser d'unes 250 persones. Va ser tot un èxit!