dilluns, 25 de juny del 2012

Nº 132. Expedició Atlas 2012

Un any més i una expedició més al Marroc!

Ja s'estan fent els preparatius per una nova expedició del Projecte de Biospeleologia Atlas al Marroc. I ja en seran 15 entre l'any 2001 (la primera) i aquest estiu.




Els expedicionaris que, en principi, hi aniran són:

-Floren Fadrique: (Museu de Ciències Naturals; Associació Catalana de Biospeleologia i SIE del C.E. Àliga)
-Josep Pastor: (ACB  i SES del GER)
-Carles Fontgivell: (Centre d´Estudis Riudomencs de Riudoms)
-S'està a l'espera de conèixer si s'hi afegirà algun altre component marroquí.

Previsions d'activitats:

La veritat és que no difereixen molt de les dels darrers anys. Com sempre, seguim amb l'interes de completar l'estudi genètic dels Trechus marroquins i a l'hora visitar alguna zona nova o poc coneguda des del punt de vista de coneixement biospeleològic.

Llocs a visitar:

-Aït Mehammed (Beni-Mellal). Intentar obtenir algun exemplar del coleòpter cavernícola trèquid Subilsia senenti, per complementar l'arbre genètic de les diverses espècies del gènere Trechus del Marroc

-Aït Chkounda (El Ksiba). Lloc amb nombroses cavitats que ja va ser coneguda en una anterior expedició del Projecte (la 12ª l'any 2010), per cert sense trobar res de fauna interessant en les tres cavitats. Aquest emplaçament geogràfic té el gran interés d'estar entre varies altres zones en les que se'n coneixen diverses espècies de coleòpters cavernícoles. De trobar-ne aquí, es resoldria molt la distribució biogeogràfica del mateix grup Trechus.  

-S'ha de tornar a la zona de Tizi N'Tacheddirt, (estivacions del Toubkal), per capturar el coleòpter nivícola-endogeu Trechus idriss en racons de neus quasi perpètues als 3.400 m d'alçada. També aquest és necessari pels estudis de l'arbre genètic.


Les dates, de moment, són la segona quinzena de juliol.



Els desitgem un bon viatge i moltes captures.