dimecres, 25 de març del 2015

Nº 220: IV Trobada Ibèrica de Biologia Subterrània, a Mallorca

El Museu Balear de Ciències Naturals de Sóller, Mallorca, ens ha fet arribar la primera circular en què anuncien la convocatòria de la propera Trobada Ibèrica de Biologia Subterrània. Inserim la informació rebuda.

Benvolgut col·lega:

Mitjançant aquesta carta ens complau anunciar que el IV Encuentro Ibérico de Biología Subterránea (EIBS) se celebrarà al Museu Balear de Ciències Naturals de Sóller (Mallorca) (MBCN) els dies 25,26 i 27 de setembre de l'any 2015. El nostre museu acollirà enguany aquest esdeveniment, en la mateixa línia de les anteriors trobades que es van celebrar per primera vegada a València l'estiu de l'any 2009, per iniciativa del Museu Valencià d'Història Natural i que van tenir continuïtat en ulteriors edicions dutes a terme a la Universitat d'Aveiro (Portugal) el 2011, i al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el 2013.

Recentment se'ns ha convidat a organitzar -juntament amb l'Institut Mediterrani d'Estudis avançats de Balears (IMEDEA-CSIC) - aquesta trobada bianual de tècnics i investigadors en biologia subterrània de la Península Ibèrica, Balears i illes macaronèsiques. Creiem en la idoneïtat de l'illa de Mallorca, d'una part per les bones comunicacions existents entre el nostre arxipèlag i la resta del territori marc de les jornades, la qual cosa pot facilitar l'assistència, i també per la importància històrica que en el seu moment van jugar les Illes Balears en el desenvolupament de la biospeleologia. Una tradició que el nostre petit museu s'ha esforçat a mantenir en la mesura de les seves possibilitats, tant pel que fa als aspectes científics com als divulgatius.

Per tot això, anunciem la posada en marxa del IV Encuentro Ibérico de Biología Subterránea, esperant i desitjant que sigui del vostre interès de participar-hi i de fer-hi les aportacions que considereu més interessants o oportunes.

Continguts:

El IV EIBS tractarà, en la línia de les anteriors edicions, sobre la biodiversitat, l'ecologia i la conservació de la fauna de les cavitats subterrànies i d'altres hàbitats hipogeus de la Península Ibèrica, Balears i Macaronèsia (Canàries, Açores i Madeira), a través de sessions de comunicacions orals i de pòsters. Es preveu també l'organització prèvia d'un seminari teòric-pràctic sobre biologia subterrània, així com la sortida a una cavitat càrstica de l'illa de Mallorca. L'objectiu és presentar i debatre resultats i avenços en el camp de la biologia subterrània i també possibilitar la presentació de projectes relatius a aquest camp de la ciència.

Comitè organitzador:

Carol Constantino (Museu Balear de Ciències Naturals-MBCN), Damià Jaume (IMEDEA-CSIC), Guillem Mateu (MBCN), Mateo Vadell (MBCN), Teresa Sebastián (MBCN), Lluc Garcia (MBCN).

Calendari:

15 de març de 2015: Obertura de les inscripcions

1 de juny de 2015: Data limit per enviar resums de les comunicacions

15 de juny de 2015: Data límit d'inscripció amb tarifa reduïda

25 de setembre de 2015: Inici del IV Encuentro Ibérico de Biología Subterránea

Preu de les inscripcions:                        Normal                   Estudiants
Fins al dia 15/06/2015                                60 €                        15 €
Del 16/06/2015 al 10/09/2015                  120 €                        30 €

Segona circular i publicació WEB
Juny de 2015

CONTACTE: 4encuentrobiolsubt@museucienciesnaturals.org


Així que tinguem més informació, al punt ho anunciarem.