Tots tenim coses per explicar, però millor si les escrivim. Això es conserva per sempre.
No cal ser un especialista en bioespeleologia. Ningú neix ensenyat, hem d'anar guanyant en experiència i aprenent dels que ens poden explicar coses de les seves especialitzacions.
Moltes vegades ens creiem que la bio només és l'estudi de la fauna recollida, però no podem oblidar que els que es dediquen a l'estudi, moltes vegades no poden accedir a determinades cavitats, sigui per la seva edat, compromisos familiars, etc. i per tant és imprescindible la col-laboració d'altres membres actius, els que practiquen més l'afició d'explorar el sota terra i que poden aconseguir més material faunístic. Hi ha una excusa molt generalitzada quan parles amb algú per que faci un article: La majoria diu que sí, que tenen algun tema però que no en saben, d'escriure, d'expresar els seus pensaments. Que se l's barregen les idees, que no saben per a on començar, que si l'ortografia, etc. Tot excuses.
En el cas que l'autor no pugui escriure en català, es poden fer dues coses: Editar-ho en la llengua original o bé encarregar-nos nosaltres de traduir-ho al català. Al seu gust.
No es tracta de fer "classes magistrals", hi ha moltes petites coses que podem explicar i a més, és més important el sentit de l'escrit que no el seu estil literari El que sí crec important és que l'article inclogui algunes fotos, dibuixos, topografies, etc, sobre el tema. No deixa de ser un complement que fa més amena la lectura i facilita la seva comprensió. En cas de no tenir-ne, sempre es pot obtenir material gràfic a Internet. Hi ha temes, com el que esteu llegint, que no tenen un material gràfic temàtic, pel que hi posaré fotos de diverses activitats lligades amb el tema.
Per a qualsevol consulta, podeu deixar-ho escrit a Comentaris, deixant una adreça de contacte.
Us esperem!
podrieu publicar un article de nocions básiques per recolectar fauna subterrania, i del seu proces.
ResponEliminaJesús:
ResponEliminaTenim previst reeditar un manual de bioespeleologia, tot i que serà a mig termini.
En el cas que sigui del teu interès, et poses en contacte amb nosaltres i poden donar-te informació.
A més de la sortida a La Febró, hi haurà un minicurset de bio, amb sortida inclosa, a primers del proper mes de juny.
Gracies pel tei interès
Lluís
Hola! Sóc un estudiant de Biologia Ambiental i estic fent un treball sobre la flora cavernícola. Visitant el vostre blog he anat a parar a aquesta entrada i m'ha semblat una bona ocasió per parlar de la vegetació que pot residir a les coves, una vessant de la bioespeleologia potser no tant coneguda com la fauna d'aquesta.
ResponEliminaM'agradaria posar-me en contacte amb algú de vosaltres per poder-vos explicar millor la meva proposta.
Moltes gràcies i felicitats per aquest blog tan interessant!