Dins la cova s'ha passat un audiovisual sobre història de la bioespeleologia; estris necessaris per la cacera i conservació de la fauna; els principals biòtops dins les cavitats i un mostrari amb els diferents grups de fauna que podem trobar habitualment dins les cavitats d'alta muntanya.
El fet d'haver col.locat una setmana abans diversos esquers per atraure la fauna, ha permès trobar, observar i capturar diversos espècimens cavernícoles com dos diferents gèneres de coleòpters (Perriniella i Parvospeonomus), així com dípters, col·lèmbols, araneids i diplòpodes polidèsmids.
Les condicions de la cova eren excel·lents: gran quantitat d'aigua per totes les galeries, molta matèria orgànica descomposta i nombroses taques de guano, però tot i així es pot dir que en proporció s'ha vist poca fauna, encara que ha estat suficient per l'objectiu de la sortida.
Es va proporcionar material als assistents, aspirador, tubs i líquid conservador, i a mida que s'avançava per la galeria els cursetistes anaven cercant pels llocs on s'havien repartit anteriorment els atraients. Malgrat que, per atraure fauna aquàtica també s'havien deixat trampes dins del gran gur, ha resultat que aquestes havien desaparegut. Pel que sembla algú les havia tret del lloc, ja que no n'hi ha ni rastre. Tampoc s'ha pogut observar la fauna aquàtica que s'havia vist durant la operació anterior de trampejat.
Es recorda que el proper dimarts dia 9 de juny a les 19 hores, hi haurà la segona sessió al Museu de Ciències Naturals de Barcelona del Parc de la Ciutadella.
Amics, us deixo el meu article sobre la sortida del dissabte. Espero que us agradi.
ResponEliminahttp://espeleoreflexiones.blogspot.com/