dijous, 11 de juny del 2009

Nº 034. ESPELEOCAT-TALLERS 2009. Sessions de Bioespeleologia

La primera sessió programada,–Bioespeleologia-, dins dels actes amb motiu dels 30 anys de la Federació Catalana d'Espeleologia, ja s’ha portat a terme en la seva totalitat de les dues parts teòric-pràctic-taller El dia 9 de juny del 2009, va tenir lloc la segona part al nostre estimat Museu.

Des d'aquí donem les gràcies i el nostre reconeixement per la sempre important col.laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que ha facilitat desinteressadament el local. Ja al Museu, els vint assistents varem poder gaudir d'una conferència magistral del nostre amic el Dr. Xavier Bellés que ens va exposar l'Evolució de les idees en la recerca bioespeleològica, les diverses teories i les seves progressives variacions al llarg de poc menys de quatre-cents anys.

Després del tema de fons, va seguir amb una explicació dels actuals sistemes d'estudi de la fauna cavernícola partint dels anàlisi genètics de l'ADN. També des d'aquí volem agrair la inestimable col.laboració d'en Xavier, sempre disposat a dissertar sobre els seus grans coneixements i experiències.
Com a final de la sessió, presentada pels membres de la nostra Associació Catalana de Bioespeleologia: Floren Fadrique; Francesc Alfambra; Jordi Comas i Lluís Auroux, es va fer una exposició de les condicions biològiques de les grans cavitats d'alta muntanya en quant a la gran escassetat que presenten de fauna cavernícola.
També es van projectar una serie de fotografies dels diferents hàbitats i biòtops d'aquestes particulars cavitats, per donar a conèixer des d'un punt de vista pràctic, els llocs i les condicions més adients a on tindrem més possibilitats de trobar espècimens cavernícoles.
Per les properes sessions sobre els altres temes d'especialització, desitgem, com a mínim, la mateixa bona participació d'assistents. Aprofitem per a recordar que la propera sessió, sobre el tema Coneixement del carst a través de l'aigua, serà el proper dijous 18 de juny de 2009 a local del GEP de l'Agrupació Excursionista Pedraforca, carrer Sant Sever nº 2, 1r. Barcelona

1 comentari:

  1. Cómo me gustaría que estas cosas se hicieran por el Sur. Enhorabuena

    ResponElimina