dimecres, 1 de juliol del 2009

Nº 036. Propera Trobada Ibèrica de Biologia Subterrània

Trobada Ibèrica de Biologia Subterrània. València, 10 al 12 d'aquest juny Els organitzadors ens han fet arribar el poster i el tríptic amb el programa i les dades de la imminent trobada. Es prega la màxima difusió d'aquesta informació.
A fi de poder-ho fer més llegible, ens hem pres la llibertat de “retallar” diferents parts del tríptic per poder-les ampliar.
Crec molt encertat fer taules de treball “mixtes” en que a més de bioespeleòlegs, hi participin també geòlegs, geògrafs i en especial botànics, moltes vegades oblidads de les nostres activitats bioespeleològiques. I és que la nostra afició... és una ciència multidisciplinària.
És important destacar que dins dels actes hi hauran també reunions preparatòries per anar organitzant el XXI Simpòsium Internacional de Biologia Subterrània, per l'any 2012 i amb seu a la mateixa València.
La Comunitat Valenciana està destacant molt i molt bé en les activitats espeleològiques i en particular en les especialitzacions de Biologia Subterrània; els estudis de la fauna cavernícola i les importants publicacions sobre el tema. A tall d’exemple, volem donar a conèixer el llibre Invertebrados Endémicos de la Comunidad Valenciana, una valuosa edició de consulta de la vuitantena d’espècies més o menys cavernícoles que trobarem entre les moltes altres del tot exteriors. El llibre complet es pot descarregar lliurement d’Internet a l’adressa del Museu Valencià d’Història Natural http://www.naturamuseo.org/ entrant a l’apartat Investigación i desprès Publicaciones. És una eina important de coneixement i consulta.
Desitgem a tots els organitzadors una bona participació i unes sessions interessants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada