dimarts, 13 de novembre del 2018

Nº 281: Un nou psedoescorpí de Cuba

Fotografia en viu d'un exemplar mascle de la nova espècie

De nou tenim un treball del nostre company Juan A. Zaragoza (Universitat d'Alacant) en què ens comunica la descripció d'una nova espècie de pseudoescorpí, la seva especialitat. Aquesta vegada ha estudiat i descrit material de l'illa de Cuba. Agraïm la deferència de comunicar-nos-la.


Resum: (sic)


Se describe una nueva especie troglobia del género Antillobisium de la provincia de Sancti Spiritus, Cuba: Antillobisium tomasi nspEs la tercera especie conocida del género y está bien caracterizada por su gran tamaño y por sus artejos extremadamente esbeltos en comparación con las otrasSe dan consideraciones biogeográficas y ecológicas sobre el género.

La descripció s¡ha publicat a la revista Zootaxa

Notes ecològiques: (traduïdes i adaptades)


A Cova del PirataAntillobisium tomasi n spviu a la zona profunda de la cova, en terra amb poca matèria orgànica, en llocs de guano (T. M. Rodríguez (com. pers.).Allí viu entre altres invertebrats, com el ricinulid troglobi Pseudocellus silvai, el telyphonid Mastigoproctus baracoensis, i el col·lèmbol Metasinella (Metasinellaacrobates. L'opilió Caribbiantes cubanus també es troba en aquesta cova, però en forats al sostre de la cova (A. Alegre, com. pers.).

Distribució actual del gènere Antillobisium a Cuba i planell de la Cueva del Pirata


Encara que no es van realitzar observacions conductuals sobre les pseudoescorpis, se sap que consumen col·lèmbols, i entre les espècies ja mostrades en aquestes coves, Metasinella (Metasinellaacrobates i Hypogastrura manubrialis constitueixen preses potencials de la nova espècie. A causa de la gran quantitat de coves de la zona, la possibilitat que A. tomasi nsp., habiti altres coves amb característiques similars de biòtops, no es pot descartar.

Imatges del microscopi electrónic de les pinces del nou pseudoescorpí


Encara que no hi ha comunicacions visibles amb altres coves, les zones càrstiques tenen moltes esquerdes i fissures que podria permetre la intercomunicació dels pseudoescorpins i, per tant, la colonització de cavitats properes.


Seran necessàries més dades biològiques per entendre millor l'ecologia d'aquest interessant troglobi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada