diumenge, 21 de juliol del 2019

Nº 307. Notícies de l'expedició bioespeleològica al Kirguistan

Els components de l'expedició espeleològica-bioespeleològica a les llunyanes terres del Kirguistan ja són a la seva destinació i, pel que sembla, sans i estalvis.

Els integrants són:

Alberto Sendra, de València
Sergio Montagut, de València
-Pere Oromí, de Tenerife, Canàries
-Alberto Tinaut de Granada
-Pablo Barranco d'Almeria
D'esquerra a dreta: Alberto Tinaut; Pablo Barranco; ? ; Pere Oromí; ?

Hi ha agut una certa desorganització pel que fa als que manaven el tema des del Kirguistan. Tot i que, en un principi les informacions de les seves pàgines web prometien "l'oru i el moru", durant els dies abans de la sortida no hi va haver manera de concretar coses tan importants com poden ser de quin material d'espeleo es disposaria; nombre i dificultats tècniques de les cavitats; permisos de recol·lecció de fauna; permisos d'exportació de la fauna capturada, etc. Aquestes indecisions van ser motiu de què algun component a última hora es desdigués d'anar-hi.

La sortida des de la Península va ser el dia 8 de juliol, per arribar el 10 al destí final, dia que començava oficialment l'activitat.

Els de València: l'Alberto Sendra i el Sergio Montagut, sortien directament des de València a Moscou, però resulta que l'avió va sortir amb retard i a Moscou van perdre l'enllaç per anar a Osh. Van haver de passar quasi 24 hores a Moscou en l'habitació d'un hotel i sense poder sortir-ne (estaven en trànsit i no tenien visat per estar a Rússia).
El Pere Oromí al llac de la cova
Els de Madrid ho varen tenir millor. Van poder complir amb els horaris i vols previstos.
Pel que sembla, fins ara han pogut visitar una cova, sense saber-ne res més. Han enviat unes fotografies en què se'ls veu satisfets.

Anirem informant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada