dimecres, 17 de juliol del 2024

Nº 394. Expedició BIOSP 2024 al Marroc

                                             El riu subterrani de la cova Win Timdouin

Del 24 d'aquest juliol fins al 4 d'agost, està prevista l'expedició bioespeleològica del 2024.

Els participants peninsulars són dos:

El Floren Fadrique, de l'Hospitalet de l'Infant, Tarragona i l'Hèctor Joaquim Cardona del Alar, del Grup Espeleològic de la Vall d'Uixó.

En arribar al Marroc, es comptarà amb la col•laboració del Younes el Kasmi, de l'Association Friouato pour la Protection de l´Environment, la Spéléologie et Tourisme de Montagne a Taza.

També es preveu la col•laboració de la Dra. Soumia Moutaouakil, de la Université Cadi Ayyad de Marrakech, tot i que no es podrà confirmar fins a l'últim moment, ja que està pendent d'uns altres possibles treballs.

Objectius:

-Continuar amb el projecte d'estudi de les aranyes cavernícoles de les cavitats marroquines. Des de la primera expedició del Projecte de Bioespeleologia Atlas al Marroc, l'any 2001, s'han descobert un total de 16 noves espècies d'aranyes, estudi que dirigeix el DrBarrientos de la Universitat Autònoma de Barcelona.
                                                               Nenes d'una tribu nòmada

-Visitar cavitats de diverses províncies; Rodalies de Taza; Berkane (frontera nord amb Algèria); Gran Atlas, al centre del país i la cova Kef Aziza, a la zona desèrtica del sud-est. La realitat dependrà del temps disponible.

Anirem informant de les activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada