dilluns, 25 de maig del 2009

Nº 027. Sortida a l’Avenc de la Febró: Resultats

Activitats de l’Associació Catalana de Bioespeleologia: Sortida de pràctiques al Baix Camp El passat dissabte dia 23 de maig i segons estava anunciat, va tenir lloc l’activitat de camp pel coneixement, observació i mètodes de captura-conservació de fauna subterrània.

La cavitat escollida va ser l’Avenc de la Febró, Baix Camp, aprop del poble abandonat de La Mussara, no lluny de Prades. En total van ser nou els assistents:

-Francesc i Montse; -Mireia i Ferràn: -Roser, Oleguer i Clara -Floren -Jordi

Es va visitar l’esquerda principal, baixant fins la zona on surten les galeria de la Cova Gran i d’altres del nivell inferior. Es mostres algunes fotos tretes pels companys Floren Fadrique i Francesc Alfambra. Una setmana abans el Floren, que sempre s’encarrega de les feines “extres”, havia anat a la cavitat a deixar-hi esquers per atraure fauna subterrània, de maneres que el dia de la sortida general fos més fàcil poder localitzar els espècimens propis del lloc.

La fauna observada no va ser massa abundant. Tot i així es va poder admirar el tipic coleòpter troglobi del subgènere Antrocharidius, descrit per Jeannel l’any 1910.

D’aquest subgènere Antrocharidius hi ha tres subespècies geogràficament molt properes: -Troglocharinus (Antrocharidius) orcinus orcinus Jeannel 1910, que és el que es localitza a l’avenc de la Febró -Troglocharinus (Antrocharidius) orcinus lagari Español 1953 -Troglocharinus (Antrocharidius) orcinus acevedoi Español 1953

Després de l’activitat, els participants es van quedar a dinar al mateix refugi de La Mussara, i per un bon preu es va poder fer un bon àpat. També hi va haver temps per fer una passejada per les restes del poble abandonat de La Mussara.

També hi va haver una important participació femenina
Tot i que el temps no va ser res d’extraordinari, tampoc hi va haver cap impediment. Un dia amb núvols, xafogor i fins i tot amb quatre gotes mal comptades. Esperem poder repetir aquestes sortides, però aixó sí: Amb més assistència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada