dissabte, 30 de maig del 2009

Nª 029. Espeleocat Tallers 2009 (2)

Programa definitiu dels deu esdeveniments
En un anterior post ja es va informar d’aquests imminents actes. Ja s’ha donat a conèixer el tríptic amb el els programes de totes les deu sessions, dels actes commemoratius dels 30 anys de la creació de la Federació Catalana d’Espeleologia.
Independent de l’especialització d’aquest bloc, es presenta tot el programa d’actes, donat l’interès dels temes a tocar. Per fer més llegible el text, s’ha “retallat” el tríptic per adaptar-ho al bloc.
Recordem que la primera activitat, Bioespeleologia, ja tindrà lloc el proper dia 6 de juny en una primera sessió de pràctiques dins de cova, per fer el dia 9 de juny la segona sessió teòrica-i-pràctiques de laboratori al Museu de BCN. Fins a finals de juny, hi ha dos actes més.
La assistència és del tot lliure i no hi ha cap cost d’inscripció. Tampoc cal ser membre de cap grup ni associació. Per qualsevol consulta, a la Federació Catalana d'Espeleologia: tel. 93.265.22.41; mail fce@espeleo.cat, o bé a l'Associació Catalana de Bioespeleologia: biosp@hotmail.com
Durant els mesos de juliol i agost no hi haurà cap acte per respectar les expedicions d'estiu i les vacances. El retorn de les activitat serà el mes de setembre, per finalitzar a les acaballes de novembre.
S’ha intentat donar un caire actual als temes a tractar. Un dels exemples es el de la Bioespeleologia, en que primerament hi haurà una exposició de les actuals tècniques d'estudi genètic de la fauna cavernícola, per passar a la temàtica de fons que estarà dedicada a la fauna de les grans cavitats d'alta muntanya, amb les seves particulars característiques de biòtops amb baixes temperatures; manca de matèria orgànica; corrents d'aire; inundacions, etc.
Aquest enfoc té com a motiu els “pocs resultats” de fauna trobada en aquestes expedicions que des de fa bastants anys s’estan portant a terme pels Pirineus, Picos, etc. La majoria de grups no tenen ningú mínimament dedicat a cercar fauna durant les exploracions. No es tracta de que sempre estigui de morros pel terra, sinó que de tant en tant observi algun racó; colada o paret; aixequi alguna pedra, etc. Participa-hi. Aixequem el nostre nivell!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada