diumenge, 17 de gener del 2010

Nº 056. Acord de Col.laboració amb el Grupo de Espeleología de Villacarrillo

Ens complau donar a conèixer la bona notícia de l’Acord de Col.laboració entre el Grupo de Espeleología de Villacarrillo –G.E.V.- de Jaén i l’Associació Catalana de Bioespeleologia –A.C.B-.

Nota de premsa conjunta: -Editada al mateix temps dins dels blocs de les dues entitats- La nostra A.C.B. i el G.E.V. hem arribat a un acord de col.laboració per treballar conjuntament a favor de la divulgació i conservació de l’ecosistema subterrani, i compartir des de tots els àmbits les experiències assolides; els projectes en que s’estigui treballant o futures actuacions.

És el nostre desig que aquesta important col.laboració resulti d’interès per a la Bioespeleologia; tant del nostre país com d’altres en que s’hi treballi. Us anirem informant a mida que tinguem més notícies per poder donar-vos.

Després d'unes converses entre el president del GEV en Toni Pérez i el de l'ACB en Floren Fadrique, iniciem una etapa de treball en conjunt, cosa molt necessària dins de la bioespeleologia, ja que tot i que tenim grans estudiosos i especialistes, pot ser ens manca un xic més de relació entre nosaltres. El GEV, un grup que ja porta 30 anys treballant dins la espeleologia, està fent una gran labor bioespeleològica i disposa d'un molt bon equip de col•laboradors especialistes en fauna subterrània de tot l'estat espanyol, encarregats de la determinació de la fauna capturada dins les cavitats. Per cert, molts d'aquests especialistes també col•laboren amb nosaltres en l'estudi de diferents grups faunístics. Ja fa alguns anys que la va promocionant i fins i tot edita una revista especialitzada: Monografías Bioespeleológicas, que des del 2006 ja n'han editat tres números. També edita regularment la revista Espeleo, amb seccions de bio, i a més altres edicions de llibres monogràfics. Adreces de consulta i relació: http://www.espeleovillacarrillo.com/ és la pàgina web del G.E.V. http://espeleovillacarrillo.blogspot.com és el bloc del G.E.V. http://bioespeleologia.blogspot.com és el bloc de bioespeleologia del G.E.V.

1 comentari: