dilluns, 1 d’abril del 2019

Nº 294. Enquesta espeleològica 1985


En el decurs del I Congrés Català d'Espeleologia, que va tenir lloc l'any 1985, es va distribuir una enquesta als espeleòlegs, tot indicant que un dels motius era per conèixer l'estat de l'espeleologia catalana i per tenir un punt de partida vers el futur. No sé si va servir per a alguna cosa. Mai n'he sentit a parlar dels resultats. Pot ser l'Antoni Amenós, que semblava ser el responsable de l'enquesta, ens en podria dir quelcom més.

Aquest article no té un fons veritablement bioespeleològic com acostumen a ser els d'aquest blog especialitzat, però és cert que dins de les preguntes també es toca la biologia.

Convenientment adaptada al dia d'avui i tenint compte del compliment del Reglament General de Protecció de Dades, seria interessant tornar-la a fer servir.A mi em sembla bé qualsevol cosa que pugui servir per al desenvolupament de les nostres aficions, sigui tècnica, documental, arxiu, etc. Avui dia les especialitzacions dins l'espeleologia solen ser més de pura activitat i tècnica que no pas de la branca científica, tot i que tampoc cal que la dedicació sigui d'una absoluta especialitat científica; les observacions, documentació, reconeixement de detalls importants, recollida de fauna (amb la possessió de la corresponent autorització), etc., contribueixen a les tasques d'estudi en laboratori o despatx, ja que l'especialista difícilment accedirà als llocs on nosaltres hem estat, tret de "quatre" que encara segueixen actius en exploració subterrània.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada