-Dia 5: Ens traslladem al Jbel Bou Iblane, important serralada al sud de Taza. Baixem a dos avencs, cavitats ja conegudes d'anteriors expedicions: Tlat Izra i Ifri Tiseruin. Hem de suportar una violenta tempesta que va deixar inundat el fons de tota la vall a on érem. Sort que vam deixar el cotxe a la carretera, del contrari fins i tot l'aigua podia haver-se endut el vehicle. Aquesta nit la hem passat a la casa del senyor Mamoune, a la localitat d'Ahermoumou, a la zona de Fes-Boulemane. Nota per a la nostra història: Aquesta nit hem signat el conveni! A la tornada ho haurem de celebrar!
-Dia 6: Zona d'Azrou-Ain Lehu. Aquí ens retrobem (també ho havíem acordat) amb Laurent Delfour, un espeleòleg francès que viu i treballa a Tanger i que ja fa temps que hi tenim rel.lació. A la zona de la Maison Forestier d'Ain Khala fem recerca a les coves Ifri Mkrhouga i Ifri Berrit. Patim també fortes pluges i les cavitats presenten senyals de recent inundació total. Localitzem el gran avenc Azteque Tartare, però l'aigua ho inunda tot ja des de l'entrada...
dimecres, 9 de setembre del 2009
Nº 041. Noticies dels expedicionaris al Marroc
S'ha rebut un mail i ens expliquen les activitats de la primera setmana d'activitats de l'expedició Projecte de Bioespeleologia Atlas 2009.
-Dia 2 de setembre de 2009: arribada a Melilla sense novetat i tots bé. Visita a la Gouffre Friouato, a la Daia Chiker -zona de Taza-. Col·locació de trampes a la zona del sifó terminal. Passem la nit a Bab Boudir.
-Dia 3: Visita a les coves Ghar Bied; Kef Izoura; avenc Trou de la Piste i la cova Riviera de Chara, sempre a la recerca de fauna cavernícola.-Dia 4: Entrem a la cova Ghar Chiker, l'engolidor de la gran depressió de la Daia Chiker. Trobem una gran quantitat d'aigua, el que ens aconsella oblidar-nos de la cavitat i anar a d'altres indrets, ja que aquesta cova s'inunda amb molta facilitat pel motiu que recull l'aigua dels molts quilòmetres quadrats de la Daia.
Detall molt important per les nostres activitats al Marroc: Ja fa varis anys que estem intentant establir un conveni oficial de col.laboració amb algun estament marroquí. Avui ens hem trobat (ja ho havíem acordat així) amb Mamoune Amrani Marrakchi, President (també en va ser el fundador) de l'Association Marocaine de Spéléologie de Casablanca, i Professor d'investigació a la Universitat Hassan II Ain Chock, també de Casablanca, per parlar de l'acord, amb el desitj de que els esborralls i gestions fetes podessin donar els seus fruits durant aquesta retrobada.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada