dilluns, 13 de juny del 2022

Nº 367. Estudi dels Opilions subterranis de Catalunya

NOTA: Al revisar les entrades (6 de juliol 2022), s'ha vist que del tema d'avui ja se n'havia parlat al post Nº 365 amb el títol Coneixement de la fauna subterrània d'opilions del Medi Subterrani Superficial a Catalunya. Com sigui que, encara que es parli del mateix hi ha informació diferent, s'ha decidit mantenir les dues entrades. 


Aquest desembre passat del 2021, s'ha publicat un treball especialitzat sobre els opilions cavernícoles de Catalunya.

L'Agustí Meseguer s'ha encarregat de recopilar una sèrie de mostres del MSS (Medi Subterrani Superficial) i de material capturat dins de cavitats, provinents de recol·leccions fetes, majoritàriament, per Ramon Sendra, Joan Pallisé, Jordi Comas i el propi Agustí.

El problema dels opilions és que no hi ha gaires especialistes que els estudiïn i per això hem d'agrair al Dr. Carlos Prieto, de la Universitat del País Basc, la seva dedicació que ens permetrà determinar el material.                                                    

Inserim el treball complet, publicat a la Revista Ibérica de Aracnología.

Tot i no haver sortit cap nova espècie, és de destacar una primera cita, nova per a Espanya d'Homalenotus remyi (Roewer 1957).



Aquests treballs d'investigació, són molt importants per poder conèixer amb totes les garanties de determinació, les espècies hipogees de les nostres cavitats catalanes.