diumenge, 19 de desembre del 2021

Nº 363. Estadístiques de les visites al nostre blog

El coleòpter Paraphaenops breuilianus, propi de les cavitats dels Ports. Foto: A. Meseguer

El 15 de gener de l'any 2009 va aparèixer la primera publicació d'aquest blog; ara, a desembre del 2021, ja en fa quasi 14 anys.

Des de llavors han aparegut, comptant aquest, 363 articles, quasi tots de Bioespeleologia, el que representen uns 26 cada any, o sigui, arrodonint, un cada 15 dies.

Sí, ja sé que no és res de l'altre món, però cadascú té una determinada capacitat de treball i això és el que podem fer, ja que tots som aficionats i voluntaris.

Al bloc procurem exposar-hi:

-Les principals activitats de la nostra Associació Catalana de Bioespeleologia -BIOSP- i les del Museu de Ciències Naturals de Barcelona a qui tant devem.

-Fets i notícies relacionades amb la biologia subterrània com publicacions de noves espècies destacades; cursets; treballs de revisió de determinats grups de fauna hipogea, edició de llibres, etc. Conferències, necrològiques de companys, expedicions

-I també alguns articles que tot i no estar del tot vinculats amb la biologia subterrània, sí que ho estan indirectament pels autors, personatges o situacions.

Els articles més consultats:

1- Amb 1710 visites, el nº 273, publicat el 10-9-2019. Conferencias Internacionales de Biologia Subterranea. Aveiro, Portugal

2- Amb 562 visites, el nº 122, publicat el 20-1-2021. Avenc de can Castellet de Dalt

3- Amb 483 visites, el nº 027, publicat el 25-5-2009. Sortida a l'avenc de la Febró.


Estadística amb consulta mensual de visites:

Des de l'inici i mensualment, s'han anat anotant les visites, podent mostrar el resultat en un gràfic. Només té l'interès de veure la constància, o no, del nombre de consultes.

Estadística de consultes: A les estadístiques del blog, indica que el nombre total de visites ha estat de 122.518 a 19-12-2021, però si ens atenim a la quantitat que indica la pàgina inicial del bloc, només són 46.994 (que corresponen al gràfic inserit). Aquesta gran divergència sembla que es deu al sistema de comptatge dol bloc; de si es compten absolutament totes les consultes o bé, en el cas que una mateixa persona entri vàries vegades al dia al bloc, només es comptabilitza la primera. Tot i així, crec que hi deu haver algun motiu més...

El que sí que s'ha observat, és que com menys dies passen entre aparèixer nous articles, més consultes es fan.