dimecres, 23 de setembre del 2009

Nº 044. Projecte Coneixem-nos

Hem de fer més coses... En qualsevol estament en que hi hagi un cert nombre de membres, com és el cas de la nostre Associació Catalana de Bioespeleologia, una de les prioritats és que ens hem de conèixer. De res serveix que tinguen moltes persones inscrites si només ens coneixem pel nom o perquè algú està especialitzat en el mateix que jo. I en molts casos, encara que ens coneixem personalment, pot ser no estiguem assabentats de molts detalls de la seva vida. És semblant a una comunitat de veïns, que quasi sempre ens trobem amb una altre persona per l'escala o l'ascensor i no sabem qui és, si és un veí nostre o algú que vol vendre una enciclopèdia. Fins ara no hi ha hagut gaires col.laboracions dels nostres membres en el nostre bloc. S'han anat editant una serie de notícies i articles, però quasi sempre fets pels tres de sempre. I poca cosa més. Creiem que això no és el cas. Per això no cal tenir un grup organitzat. Ja sabem que a tots ens costa escriure o col.laborar de forma activa dins d'un grup, però ho hem de fer.

Les activitats portades a terme, com la sortida bioespeleològica als Avencs de la Febró del 23 de maig del 2009 i les sessions de Bioespeleologia del 6 i 9 de juny d'enguany dins els actes de l'Espeleocat-Tallers 2009, programats en motiu dels 30 anys de la Federació Catalana d'Espeleologia, han tingut poca participació. Els resultats no són com per tocar moltes campanes. Creiem que s'han de fer més coses, però aixó costa molt. Però hem de tirar endavant. Malgrat aquests moments de minsos resultats, crec que tots tenim ganes de fer coses. És per això que ara volem donar-nos a conèixer més entre els integrants de l'Associació. Iniciarem una serie d'articles dedicats a tots els nostres membres que estiguin disposats a explicar la seva vida, el seu currículum, les seves especialitats, la seva bibliografia, etc. Serà el Projecte Coneixem-nos.

Si voleu podem fer-ho de tots nosaltres, o només de qui ho vulgui. Per temps i espai no hi ha problema ni limitacions. Disposem del nostre bloc i de moltes ganes d’anar editant els originals o les notes i idees que ens arribin.

Això es pot fer de varies formes: Fer una entrevista personal, o bé que el propi interessat escrigui l’article. Unes quantes fotos seran el complement. Iniciarem aquest projecte amb el nostre company Jorge Mederos, biòleg cubà especialitzat en certs grups de dípters i que ja fa anys que viu a Barcelona. En aquest cas serà ell mateix el que ens donarà l’article ja escrit i les fotos, i en un curt termini l’editarem.

Molt probablement l’inici serà quelcom així… Jorge Luis Mederos López: Nací en La Habana, Cuba, en 1975 y eso significa pertenecer a la generación de los animados rusos… Però no ens avancem més. Tingueu paciència