dilluns, 28 de novembre del 2011

Nº 118. VI Trobada Francesc Español

El dissabte dia 26 de novembre van tenir lloc els actes de la VI Trobada Francesc Español de Col·laboradors del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. De caire biospeleològic es van presentar 5 treballs: Àmbit: Estudis de les col·leccions del Museu .Quatre dades sobre el dossier del concurs d'oposició per a la plaça de regent d'entomologia del Museu del 1932, a càrrec d'OLEGUER ESCOLÀ, Col·lecció d'Artròpodes. Va presentar una projecció dels documents base del concurs d'oposició, així com d'altres escrits de l'any 1916 i fotografies d'aquella època.

Àmbit: Treball de camp i laboratori

∙Estat de l'estudi de l'ADN del grup dels coleòpters del gènere Troglocharinus i en particular de l'espècie ferreri, a càrrec de JORDI COMAS i VALERIA RIZZO, Col∙lecció d'Artròpodes. Van exposar una projecció de fotos i arbres genètics sobre l'actual estat de l'estudi.

∙Projecte Biospeleologia Atlas: resultat expedicions 2010/2011. Projecte Biospeleologia Malaka, a càrrec de FLOREN FADRIQUE, Col∙lecció d'Artròpodes. En paral·lel a un magnífic audiovisual preparat per en Pere Cantons, es van donar explicacions sobre les activitats al Marroc i a Màlaga. Àmbit: Història de la ciència

∙Totes les campanyes de recol∙lecció de cavernícoles portades a terme al Marroc pels catalans, des del 1966, a càrrec d'OLEGUER ESCOLÀ, Col∙lecció d'Artròpodes. Va presentar una projecció de fotos i documents d'algunes de les expedicions, en particular les més antigues. ∙Àngel Lagar i Mascaró: pioner de la biospeleologia, a càrrec de LLUÍS AUROUX, Col∙lecció d'Artròpodes. Amb el recolzament d'una projecció de fotos i varis, es va recordar el treball d'un gran personatge col·laborador del Museu des de l'any 1947 Després d'un dinar amb que va obsequiar l'organització, es va presentar un important projecte que té com a finalitat fer participar a tots els interessats i curiosos de la natura per donar a conèixer totes les activitats, projectes i llegat del Museu. ∙Proposta de futur per al Castell dels Tres Dragons: Laboratori naturalista, a càrrec de FRANCESC URIBE, Conservador i investigador del Museu. Fins la VII Trobada!