divendres, 20 de març del 2015

Nº 219. VII Sessió Científica sobre Invertebrats i Medi Ambient

El passat dia 14 de març, va tenir lloc a Cervelló una nova trobada d’estudiosos, principalment d’entomologia. I ja és la setena convocatòria.


El motor organitzador, és el Dr. Xavier Jeremías, que, convenientment recolzat per l’Ajuntament de la localitat, han estat capaços d’anar perpetuant unes interessants i importants reunions, amb més merit en aquests moments en què quasi tothom mira de no invertir esforços en tot allò que no sigui del tot material.


La Sala de Plens de l’Ajuntament, va aplegar una molt bona representació de científics i aficionats en l’entomologia, les ciències naturals, l’astronomia, etc., en total, unes setanta persones, que van acabar molt satisfetes pel bon nivell de les presentacions.

El programa fou el següent:




Una de les ponències va ser dedicada al Dr. Joaquim Mateu, personatge internacionalment conegut per la seva dedicació als estudis sobre coleòpters i arqueologia, al llarg de més de setanta anys.


Els autors de la presentació han estat: Xavier Jeremías; J. J. Pérez De-Gregorio, i l’autor d’aquest post, en Lluís.Es va projectar un power-point amb una cinquantena de diapositives, que intentaven donar a conèixer la vida d’en Mateu, des dels seus inicis en el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, l’any 1940, fins als seus darrers treballs, l’any 2008.

Com a mostra, inserim algunes de les fotografies projectades.

Francesc Español, esquerra, i Joaquim Mateu, a l'avenc d'Olèrdola. 1946


Joaquim Mateu, esquerra, i Eugeni Morales Agacino. Rio de Oro, Villa Cisneros, 1942

Laboratori de Biospeleologia, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. D'esquerra a dreta: J. J. Perez De-Gregorio; Oleguer Escolà; Joaquim Mateu; Eduard Vives i Xavier Jeremias. 2004


Joaquim Mateu a la cueva de las Ventanas, Granada. 1989


Desitgem a l'organització, segueixin tenint aquest interès en aquestes activitats culturals.


Fins a l’any vinent!