divendres, 4 de setembre del 2009

Nº 040: Nova expedició al Marroc

El Projecte de Bioespeleologia Atlas , ja ha iniciat la seva onzena expedició al Marroc. L'equip va sortir el dia 1 de setembre i la durada serà d'uns quinze dies. Els components són: Floren Fadrique (SIE); Francesc Alfambra (GEB) i una interessant novetat: l'Arnaud Faille, un biòleg francès del Muséum National d'Histoire Naturelle de París, que aquest any està treballant al CSIC, dins de l'Institut de Biologia Evolutiva de Barcelona. El seu gran interès pels coleòpters cavernícoles trèquids ha motivat la seva participació en la sortida.

Els objectius d'enguany són:

Zona de Taza: Cavitats dels voltants de la Daia Chiker: Gouffre Friouato; Gouffre Ouled Ayach; Grotte Riviera de Chara; etc.

Zona del massís del Bou Iblane: Tlat Izra, etc, una serie de petites cavitats ja conegudes per nosaltres, però amb l'interès de capturar fauna.

Zona d'Azrou: Ifri Mkhrouga.

Zona de Beni Mellal-Aït Mehammed-Azilal: Ifri Caid; Ifri N'Touaya; Ifri Boulamane. Són les típiques cavitats que espeleològicament són molt conegudes, però que no deixen de sorprendre per la seva importantíssima fauna que encara ens ha de donar moltes novetats.

De sempre s'ha intentat, a més de repetir algunes zones ja visitades abans, fer prospecció per llocs que encara ens són desconeguts (que n'hi ha molts!). Enguany s'intentarà tocat el massís de l'Irhil M´Goun, serralada de quatre mil metres que, segons el mapa geològic del Marroc, presenta uns grans gruixos calcaris. Els desitgem un gran èxit.