dimarts, 8 de febrer del 2011

Nº 092. Visita al MUSEU BLAU del Parc del Fòrum

Aquest dilluns set de febrer, la Direcció del Museu de Ciències Naturals -Parc de la Ciutadella-, ha invitat a totes les Associacions col•laboradores del museu a una visita al que s’anomenarà el Museu Blau, al Parc del Fòrum de Barcelona, per conèixer l’estat actual de les obres, així com poder veure les zones reservades que estaran a disposició de les Associacions: Biospeleologia, Lepidopterologia, Malacologia, etc. La visita ha estat presidida per la Directora, Anna Omedes, així com per Lina Ubero i Eulàlia García, que juntament amb personal de l’empresa constructora ens ha ofert un llarg i profitós recorregut per tota la planta del futur Museu. A més de la representació del museu, els assistents hem estat tretze.
Pel que fa al nostre espai, el de les Associacions, hi ha dos àmbits: Una zona -veure ES a la foto del planell- d’uns 150 m2 per utilització per part de totes les Associacions i un altre àmbit -veure MA a la foto del planell- que s’aplicarà a magatzem i arxius, a on cada grup disposarà d’un cert espai per deixar-hi les seves coses. Els espais s’hauran de “repartir i establir unes normes de convivència”, ja que són compartits. Les reunions que no siguin per treballs tècnics o científics, cursets, conferències i assemblees, s’hauran de portar a terme al Museu Blau. Cal recordar que l’actual edifici del Parc no tanca. Seguirà amb una serie de funcions. Al Laboratori de Natura que s’ubicarà al Castell dels Tres Dragons hi haurà les col•leccions amb espais per a la seva consulta, i també el Centre de Documentació amb sala de lectura. També comptarà amb algun espai per fer activitats molt específiques i sempre lligades directament a les col•leccions.
Al Museu Blau hi hauran dues grans àrees principals que seran: Una per l’Exposició Permanent, per la que es disposa de 3.000 m2 i una per les Exposicions Temporals, que compta amb una superfície de 850 m2. No sols hi hauran les exposicions, també hi ha espais per la sala d’actes i altres sales de reunions, amfiteatre per projeccions d’audiovisuals, un restaurant, un laboratori pel manteniment i restauració del material exposat, magatzems, espais per treball i una zona per activitats d’escolars entre 0 a 6 anys,
Les previsions de terminis són:
-dia 26 de març de 2011, inauguració oficial del Museu Blau, en que ja s’exposarà una primera part de l’Exposició Permanent
-juny del 2011, entrada en servei de tot el complex ja acabat. Desitgem que tot es compleixi segons les previsions i, pel que sembla, ben aviat podrem estar-hi tots.