dilluns, 17 de juliol del 2017

Nº 257. Pròxima expedició Marroc 2017

El monumental pou de la Gouffre Friouato (170 m), a Taza. Veieu les escales per l'ús turístic
Com ja és habitual l'Associació Catalana de Bioespeleologia està organitzant l'activitat d'aquest any del Projecte de Bioespeleologia Atlas al Marroc. Els participants són dos: en Floren Fadrique i en Jordi Thomas, tots dos membres de la SIE de l'Àliga. Arribats al Marroc ens retrobarem amb en Makram Leknizi, un espeleòleg de Casablanca que ja ens va acompanyar durant tot el recorregut i que enguany vol repetir les activitats amb nosaltres. Per part de la Universitat de Casablanca també hi ha possibilitats que ens acompanyi algun membre.

Les dates de la sortida encara no estan ben determinades, però serà dins d'aquest mes d'agost i als voltants del dia 8. La durada prevista és d'unes tres setmanes i les zones a visitar s'exposen en el següent mapa.

1: Regió de Berkane: Takerboust
2-Regió de Taza: poblacions de Merhraoua i Bab Bouidir
3-Serralada del Bou Iblane
4-Regió de Azrou; Aïn Khala
5-Regió de Beni Mellal: Fariata; Tagzirth; Taglefth i Aglefth
6-Regió de Agadir:Tizgui n´Chorfa i Tarhazoute

Per diversos problemes no hem estat a temps de demanar els permisos regionals corresponents i no sabem què ens trobarem. És possible que d'aquestes previsions tan àmplies, algunes destinacions no es puguin complir, tot dependrà de les postures dels caids. En l'expedició de l'any passat ja vam tenir aquests problemes i ens van fer marxar d'alguns llocs amb excuses o per no tenir permís.
Al Marroc també hi fa fred. En Francesc Sas la boca de l'Iri Bouglemane,
Aït Mehammed, desembre 1968
 Un dels principals objectius és recol·lectar diversos espècimens d'aranyes que falten per poder acabar un gran estudi que està portant a terme el Dr. Barrientos de la Universitat Autònoma de Barcelona i que consisteix a determinar totes les aranyes que s'han obtingut al llarg de les 18 expedicions des de l'any 2001 fins ara. Segons el professor, hi ha més de dotze noves espècies per descriure, el que mostra la importància i complexitat de l'estudi.
Les estructures metàl·liques dins la Grotte Chicker, Taza, en previsió del turisme
Us tindrem informats de les notícies que ens vagin enviant durant les activitats al Marroc.

Que els expedicionaris tinguin bona sort i moltes captures!