dimecres, 19 d’octubre del 2022

Nº 373. Juan Antonio Zaragoza Miralles, ens ha deixat.

 


Avui hem conegut el traspàs de Juan Antonio Zaragoza Miralles, un especialiste d'ordre mundial ens els aràcnids quernets o pseudoescorpins cavernícoles. Va néixer a Alacant el 23 de setembre de l'any 1953.

Professor Col·laborador Honorífic del Departament d'Ecologia de la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant, ha estat la persona de referència d'aquest grup de fauna on tots hem anat a raure a l'hora de determinar el material obtingut en les nostres recerques dins les cavitats.

La nostra Associació Catalana de Bioespeleologia –BIOSP-, vol expressar el condol davant una pèrdua irreemplaçable. Durant molts anys hem tingut molts intercanvis de material, assessorament i amistat amb ell. Així mateix, hem participat amb ell en diverses campanyes espeleològiques.

divuit anys va iniciar-se en el muntanyisme i l'espeleologia. A principis dels anys setanta comença la seva dedicació a la bioespeleologia juntament amb el seu amic José Manuel Vera Catral. S'especialitza en els pseudoescorpins. Als principis va comptar amb la col·laboració i assessorament del que fou el primer referent mundial, l'alemany Volker Mahnert.

Mereix ser destacat un dels seus últims treballs, de 221 pàgines, publicat l'any2017: Revision of the Ephippiochthonius complex in the Iberian PeninsulaBalearic Islands and Macaronesiawith proposed changes to the status of the Chthonius subgenera (PseudoscorpionesChthoniidae), en què descriu cinc nous gèneres i 35 noves espècies de pseudoescorpins cavernícoles de la península Ibèrica; Canàries i Balears, el el que molts bioespeleòlegs de Catalunya hi han aportat material d’estudi

Els amics i la ciència, et trobarem a faltar.