dissabte, 27 de juliol del 2019

Nº 308. Tornada dels components de l'expedició al Kirguistan

Els components de l'expedició espeleològica-bioespeleològica a les llunyanes terres del Kirguistan ja han tornat.


Hem parlat amb el Pere Oromí, qui ens ha comunicat que ja estaven tots a casa.


Pel que fa a les activitats espeleològiques, només han estat a una cova amb condicions ambientals bones per a la fauna. Altres que varen visitar eren mines o bé cavitats naturals molt curtes i seques, sense localitzar gairebé res de fauna.


El Pere ens està preparant un informe de com ha anat l'expedició. Tan bon punt ens el faci arribar farem un altre comunicat.

diumenge, 21 de juliol del 2019

Nº 307. Notícies de l'expedició bioespeleològica al Kirguistan

Els components de l'expedició espeleològica-bioespeleològica a les llunyanes terres del Kirguistan ja són a la seva destinació i, pel que sembla, sans i estalvis.

Els integrants són:

Alberto Sendra, de València
Sergio Montagut, de València
-Pere Oromí, de Tenerife, Canàries
-Alberto Tinaut de Granada
-Pablo Barranco d'Almeria
D'esquerra a dreta: Alberto Tinaut; Pablo Barranco; ? ; Pere Oromí; ?

Hi ha agut una certa desorganització pel que fa als que manaven el tema des del Kirguistan. Tot i que, en un principi les informacions de les seves pàgines web prometien "l'oru i el moru", durant els dies abans de la sortida no hi va haver manera de concretar coses tan importants com poden ser de quin material d'espeleo es disposaria; nombre i dificultats tècniques de les cavitats; permisos de recol·lecció de fauna; permisos d'exportació de la fauna capturada, etc. Aquestes indecisions van ser motiu de què algun component a última hora es desdigués d'anar-hi.

La sortida des de la Península va ser el dia 8 de juliol, per arribar el 10 al destí final, dia que començava oficialment l'activitat.

Els de València: l'Alberto Sendra i el Sergio Montagut, sortien directament des de València a Moscou, però resulta que l'avió va sortir amb retard i a Moscou van perdre l'enllaç per anar a Osh. Van haver de passar quasi 24 hores a Moscou en l'habitació d'un hotel i sense poder sortir-ne (estaven en trànsit i no tenien visat per estar a Rússia).
El Pere Oromí al llac de la cova
Els de Madrid ho varen tenir millor. Van poder complir amb els horaris i vols previstos.
Pel que sembla, fins ara han pogut visitar una cova, sense saber-ne res més. Han enviat unes fotografies en què se'ls veu satisfets.

Anirem informant.