dimecres, 14 d’abril del 2010

Nº 068. III Jornades del Garraf

Resultats de les sessions -Bioespeleologia-. Amb una bona organització iparticipació, el passat dissabte dia 10 es van portar a terme les sessions de les III Jornades d’Espeleologia del Garraf.

L’acte va tenir lloc al magnífic local del grup GER a Sant Pere de Ribes Per part de la nostra Associació, es va presentar una projecció Power-Point amb comentaris personals en directe sobre la fauna cavernícola del massís. Seguidament presentem una selecció de catorze diapositives, de la quarantena del programa complet. -La primera part es va dedicar a una presentació general del contingut del nostre tema: La història de la biologia subterrània del Garraf.

-La segona part va tractar sobre la fauna subterrània més especialitzada i característica del massís, així com una exposició dels estris necessaris per capturar i conservar la fauna trobada dins les cavitats. -La tercera part va ser una exposició del Projecte Troglocharinus, un projecte de l'Institut de Biologia Evolutiva del CSIC-Universitat Pompeu Fabra, en que hi col.laboren oficialment en Jordi Comas i en Floren Fadrique, i que té per finalitat la determinació de les semblances i/o diferències reals entre les diferents espècies i subespècies d'aquest, per nosaltres, tan emblemàtic gènere de coleòpters cavernícoles. Hem proposat a la directiva de l'UME i el SES del GER un programa de recol·lecció de fauna a les cavitats del seu entorn, que ajudaria a conèixer localitats intermèdies desconegudes fins ara, i poder estudiar amb més precisió les línies divisòries entre les diferents espècies i subespècies de Troglocharinus del massís del Garraf. Esperem que s'assoleixin uns bons resultats.